В епоха на цивилизационна война ли сме?

Руската политика е доста гъвкава, каза проф. Захари Захариев
Обновена: 9 дек 2020 22:26 | 9 дек 2020 22:25, Красимир Ангелов
18

Русия завършва "Северен поток 2", защо не се интересува от САЩ? А междувременно Лавров обяви необходимост от рестартиране на отношенията с Германия.

"Това, което обяви Лавров, открай време е една от основните стратегически цели спрямо Европа на Русия през Германия. Присъствието на Русия в Европа и нейното възприемане на европейска сила, винаги е било свързано под един или друг начин с германския фактор. Това не е от днес или вчера, това е една традиция в европейската политика", каза международният анализатор проф. Захари Захариев за "Денят ON AIR".

Според него е показателно и телефонният разговор на Путин с Меркел, преди сегашното заседание на Съвета на Европа.

"Остана малко незабелязано посещението на най-високо равнище на делегацията на "Алтернатива за Германия" в Москва. И специалното внимание, което им беше обърнато от страна на Сергей Лавров и руското ръководство", допълни международният анализатор за Bulgaria ON AIR.

Според него руската политика е доста гъвкава.

"Русия открай време, особено при управлението на Путин, играе много планово. Тя се опитва да търси най-слабото място в опозицията на своя опонент, както и да търси подходи, които не само и позволяват да излиза на високите политически нива, но и на широките обществени нива. Никой не обръща внимание, че ние сме в епохата на една война, но на една цивилизационна война. Тя се свежда до необявения конфликт, разгарящ се все повече и повече между гражданското общество, а от друга страна авторитарното начало в управлението на обществото", обясни проф. Захариев.

За следващата година специалистът очаква нови инициативи от страна на Русия по посока на народната дипломация и във връзка с промените във Вашингтон.

"Америка е тежка влакова композиция. Тя не напуска така релсите, в които е влязла, и които са трайно свързани с нейното самочувствие. Ще имаме мостове към политиката на Обама и на Клинтън. За Близкия Изток ще има опит да се доразвие началото, което постави Тръмп", добави проф. Захари Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 1918 г. на Русия не трябва да се вярва никога, още повече сега. Защо? Прочетете документалната книга трилогия на Виктор Суворов "Ледоразбивачът" и ще разберете.
16
1
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Захариев отдавна се е проявил като патологичен путлераст, ясно е какви позиции защитава.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И САМО 15 ПОСТА- ....НЯМА РАЗВИВАНЕ НА ОСТА- ''ТИ СИ РУСОФИЛ'', "НЕ НЕ- ВСИЧКИ СТЕ РУСОФОБИ" И "РУСОФОБИТЕ, ХАПИТЕ РЪКАТА, КОЯТО ВИ ХРАНИ''- тук няма и "ЛОШИТЕ ОТ ЕВРОПА ИСКАТ ДА НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА"- ХОРА СТЯГАЙТЕ СИ РЕДИЦИТЕ, МНОГО СА ЛАБАВИ, ОФОРМЯЙТЕ СИ ОПОРКИТЕ И ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ГИ РАЗВИВАТЕ, ЗАЩОТО ВСЕ ПОВЕЧЕ СИ МИСЛИМ ЧЕ СТЕ ОСТАНАЛИ БЕЗ ПАРИ.
14
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Германия продължава с политиката си на отказ от ценностите заложени при създаването на ЕС...Германия продължава да греши с подкрепата си към несправедливи каузи....Справедливост...единствената ни ценност носеща ни живот е Справедливостта!!!Справедлив свят или Мъртав!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
все за интереси става въпрос...за пари и алчност...а кога за Справедливост алчни лишени от божии и човешки ценности световни "лидери"-убийци,за да запазите властта си създавате правила убиващи и носещи смърт на невинни човешки същества,обслужвайки богатите ви авери..добрата новина е,че вървите против властта си и работите за умиращите..въпрос на време е да се осъзнаят и да въздадат справедливост..жестока като вашето властване..Бог ми е дал живота и не признавам властта ви обричаща ме на робство!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Не е ясно дали ще станем колония на руснаците,"Ясно е като бял ден.Само червените *** като теб се правят, че не е ясно, защото се знае какво следва, и не искат да се издават преди да стане.Ще си останеш с чакането.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Явно не знаеш нищо нито за това какво сме били, нито за Бай Тошо.
10
3
 
1
 
! Отговори
Меркел преди 3 години
Хенде хох .Ще си седите в къщи щом ви казвам щото аз съм най влиятелната жена ;) Хайл Ковид ,Хайл локалд
9
5
 
8
 
! Отговори
Захари Захаров преди 3 години
Руснаците са *** парчета - магаломани.Единствения доход, който имат е от изност на суровини - нефт и газ .Затова драпат яростно за разни пАтоци на север и на Юг.Нищо друго не могат да предложат освен Лади - FIAT 124 - мод.1964 год. - които никой не ги купува в Европа.
8
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 4Не е ясно дали ще станем колония на руснаците, но безродните роби се радвате да сме колония на вашингтон, берлин и брюксел. Факт е, че не само путин, а и макетата вече не преговарят с нас, а от амбасата казват директно какво да правим.ПП1. Евроатлантиците разоръжиха БА и искаха да извикат турците да летят в небето ни.ПП2. Не яз, а юнкер заяви, че ес залязва, чугунена главо.
7
5
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
НЕ СИ ДОБРЕ. СМЕНИ ОЧИЛАТА. А и поданството.
6
4
 
8
 
! Отговори
До ристю преди 3 години
Като се затрие ЕС оставаш между степните дивацци и анадолците. Или смяташ, че ЕС спира България да е великата сила? За 13 години, и то при крадене и некадърност, дръпнахме толкова, колкото при алкашшите не можем за 70. При тях има само регрес, не виждаш ли? Полицията ще може да ги стреля по улиците..крайно ентусиазираните от хубавият живот.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Ма-ло-лет-ник............ние НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ РУСКА КОЛОНИЯ!!! Нашият Бай Тошо - селски хитрец ВИНАГИ се е мятал между запада и Изтока!!! Но бяхме суверенни, за разлика от сега!!!
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАко ЕС се затрие, ставаш колония на руснаците, но ти за това си мечтаеш. Просто чакаш да стане, за да го обявиш.Жалка история.Хубавото е, че ще си отидеш чакайки.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великите сили се стискат за гушите, откакто има велики сили. Кое е новото тука? Е, да, друго беше по времето на Римската империя.
2
9
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Дреме ми за янките, дреме ми и за русия. Важно е ес да се затрие, за да оцелее България.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Америка е тежка влакова композиция. Тя не напуска така релсите, в които е влязла"...... ха-ха-ха...........вярно, за сега излезе от релсите САМО ЛОКОМОТИВА (президента), а вагоните още се движат по инерция!!!! Хи-хи-хи.......искам да видя КАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ РЕЛСИТЕ ЦЯЛАТА ВЛАКОВА КОМПОЗИЦИЯ!!! С най-голям КЕФ ще наблюдавам тази катастрофа! А колкото до Русия......значи меркелица може даже да лекува навални като световна "звезда", а руснаците не могат да се срещат с "Алтернатива за Германия", да??